Winter Trip 2016: Lijiang – Black Dragon Pool

Black Dragon Pool ni park actually. Ada tasik, ada temple or pagado dan yg paling glamer ialah view berlatarbelakang Jade Dragon Mountain. 

Nampak gunung kat belakang tu tak? Tertutup dengan awan so tak berapa clear JDSM

Besar juga park ni. Aku rasa klu musim spring mesti cantik dengan bunga2.  Entrance fee kat sini FOC klu tunjuk protection fee ticket. Klu takde then kena bayar CNY80.

Aktiviti kitaorg kat sini bergambar ajelah.  Alhamdulillah cuaca pun cerah. Masa kat sini tiba2 aku ada mood nak bergambar dengan traditional costume. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…  Harga untuk sewa baju + sekeping gambar CNY30.  Mahal skit dari Mufu Mansion.  Selain daripada aku, Arin dan Eaishah pun join skali jadi ‘putri Yunnan’.  πŸ˜‰πŸ˜ŠπŸ˜Š


Lama jugalah kitaorg spend masa untuk sesi bergambar ni. Itulah keseronokan pegi sendiri sebab takde orang set timing kat kita. So pandai2 lah adjust sendiri nak lama ke kejap.

Sekitar taman.. tak sesak sangat taman ni, memang tenang aje
Antara spot glamer untuk ambik gambar. Klu google nama taman ni mostly akan keluar gambar pagoda dan jambatan ni
Shot dari jauh…
Another spot yang glamer


Lepas dah bergambar kat dalam taman kitaorg masuk muzium kat luar park, berdepan dengan pintu exit. Dalam muzium ni ada pameran berkenaan kaum Naxi. Sementara dalam muzium tu, guide kitaorg pegi ambik van sebab dia taknak kitaorg jalan ke parking. Baik kan? Tu yang kitaorg suka sangat gan dia. Sangat memahami yang kitaorg pun macam dah malas nak jalan jauh2. 😊😊  

Entrance masuk ke muzium, FOC aje


Lepas dah abis round muzium, masing2 pun dah kelaparan.  Kitaorg ke tengah town Lijiang untuk cari muslim food. Tak tahu nama jalan tapi memang kat jalan tu ada banyak muslim restaurant.  Cari signboard kaler hijau. Sorry sangat sebab aku tak dapat nak cakap exact location. Bila pusing2 tu nampak 3/4 muslim restaurant.

Inilah restoran yang kitaorg pilih…
Antara food yang kitaorg order… sedap sangat! 


Bila dah kenyang baru best berjalan…. next destination plak.
Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

One thought on “Winter Trip 2016: Lijiang – Black Dragon Pool

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s