Weekend Gateways: The Shore Oceanarium

~ 16 Oktober 2016 ~
 

Seminggu lepas husband aku masuk event cycling kat Melaka (Shimano Burung Hantu 2016). Macam biasa aku pun menyibuk nak ikut. Trip kali ni aku memang aim nak stay kat Swiss Garden Hotel & Residence sebab pool kat situ best utk anak2 main.  

Entri ni bukan nak cete pasal Swiss Garden tapi nak cete pasal Oceanarium. The Shore Oceanarium ni kat tingkat 2 The Shore Shopping Mall dalam bangunan Swiss Garden ni juga. Sebenarnya macam2 tarikan yang ada tanpa keluar bangunan. Boleh baca entri aku sebelum ni tempat lain yang aku dah pegi –> klik SINI.

Entrance dan kaunter tiket

Alamat: The Shore Shopping Gallery,, Jalan Persisiran Bunga Raya, Kampung Dua, 75100 Melaka, Malaysia

No tel: +60 6-282 9966

Email: oceanariummelaka@gmail.com

Website: www.oceanariummelaka.com/

Waktu operasi: 10am – 10pm

Harga tiket: www.oceanariummelaka.com/tickets.html

 

Bagi aku tempat ni sangat menarik walaupun tak sebesar Aquaria KLCC tapi kat sini ada daya tarikan yang tersendiri. Masa beli tiket kitaorg diberi kertas soalan kuiz. Nanti bila keluar kena serahkan kertas tu dan dapat hadiah. So misi kitaorg bukan sekadar melihat kehidupan laut tapi duk mencari jawapan soalan kuiz tu. Best gak, at least we learn something. Aku tak ingat berapa lama kat dalam Oceanarium ni. Now enjoy the photos…..

Ni kat entrance
Kat area bi boleh pegang haiwan2 dlm air tu
Ikan tak ingat nama hehehe tapi macam ikan yu aje
Ketam besar
Info
Sebelum jawab soalan pasal katak… kita bergambar dulu
Tgh tengok 3D filem pasal kehidupan laut…. kusyuk sungguh hihihi
Tolong! tolong! anak aku kena makan jerung
Mcm2 saiz cengkerang ada
Batu karang
Info
Ikan2 yang sangat comei
I can see u…
Obor-obor biru
Besar aquarium ni… design mcm batang pokok

Yang ni aquarium atas kepala… hehehe

Inilah soalan2 kuiz yang perlu dijawab… 2in1, lihat dan belajar

Itu aje cete aku dan anak2 kat Oceanarium.

Till then c u in my next journey, Insya Allah…

Advertisements

2 thoughts on “Weekend Gateways: The Shore Oceanarium

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s