Weekend Gateways: KL Upside Down House

~ 16 Sept 2016 ~
Selamat Hari Malaysia!

Sebenarnya aku tak plan pun nak ke sini. Plan asal nak ke KL Eco Forest Park.  Tapi dari subuh hujan dah turun.  Mula2 hubby aku cam nak kensel aje plan ke park tapi akhirnya pegi juga bila tgk hujan makin reda.

Masa tgh brekfast kat kedai mamak, hujan turun semula. Tapi since dah gerak, perjalanan diteruskan juga.  Sampai kat area KL Tower hujan renyai2 so masa ni aku decide pegi Upside Down House dulu. At least tak kena hujan, kan? 😉 Kebetulan masa aku sampai tu lagi 10 minit nak pukul 9.

Hubby aku takmo masuk so aku dan anak2 aku ajelah yg masuk. Total tiket RM50 (2 dewasa, 2 kanak2).

Harga tiket: RM15 (dewasa) / RM10 (kanak2)
Masa operasi: 9am – 6pm

Tak susah pun cari KL Upside Down House ni.  Kalau guna waze atau google map, just search kl tower aje.

upside down house nunnn dihujung sana.
entrance nak masuk rumah. kaunter tiket depan skit dr entrance ni
 

Rumah ni ada 2 tingkat or actually macam 1 setengah tingkat.  Tak besar sangat rumah ni. Klu orang ramai mayb agak crowded gak ler.  Masa aku masuk rumah ni dalam pukul 9 levih, masa tu pun dah ada dalam 4/5 family.  So pandai2 ler ambik masa masa kat ruang yang ada utk bergambar.

ini bhgn loteng rumah. aku start area sini dulu sebab area lain dah ada org
salah satu bedroom. 2 org anak aku yang tgh beraksi hehehe
toilet 🙊🙈
dining area… mcm mana nak makan ni? 😅
 

tgh pikir nak posing mcm mana…
Kat area luar rumah pun ada a few spot utk bergambar.  Alhamdulillah bila aku kuar hujan dah berenti.
kambing sesat hehehe
mcm pelamin plak… ala2 wedding garden
jom jiwang bunga2 kat sini

Dah abis round…..  

Kot2 ada yg tertanya2 mcm mana nak ke sini, meh aku bg aku bbrp pilihan.

1. Drive sendiri 
Boleh guna waze atau google map, carilah ‘Menara KL’. Insya Allah sampai sini.

2. Naik HOHO Bus
Menara KL salah satu tempat HOHO Bus berhenti.

3. GOKL free city bus service
Boleh tgk route bas GOKL kat –> SINI

Lepas kitaorg dah abis round kat sini, pegi Eco Forest Park utk menikmati kehijauan hutan simpan kat tgh2 bandar KL.  Nanti aku cerita pasal Eco Forest yek.

Till then c u in my next journey, Insya Allah…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s