Eid Korean Restaurant @Bangi

Anyeong!

Tiba2 aku cam tingin sgt nak makan korean food. Pastu teringat yg Eid Korea Restaurant ada branch kat Msia. Since hubby aku tak makan Korean food, so aku pegi gan gegirl aku… Girls outing ler jadinya.

Klu kat Seoul, Eid Restaurant terletak kat area Itaewon. Cuma kat Bangi ni pilihan menu tak banyak sgt.  Tapi cukuplah utk melepaskan rindu Korean food.

eid
eid restaurant kat corner lot bhgn bawah tu
me and my eldest daughter. segala pasal korea dia suka 😉
 

Masa aku sampai mmg tgh lunch time so full house gak ler.  Owner restaurant ambik meja yg kat luar bawa masuk dalam.  Seperti biasa bila cakap pasal Korea slalu mesti yg pompuan aje yg suka 😅 so mostly customer masa tu ramai pompuan.

Antara food yang aku dan anak2 order.

topokki… favourite anak aku
kimchii jjigae… my favourite
ginseng chicken soup… utk si bongsu
yang ni pun sedap tapi aku tak tau apa 😋
ada salad. klu kat korea aku x jumpa lagi menu ni. slalu kimchii aje
kimchii yang sangat sedap. rasa mmg sama mcm kat korea. so far inilah kimchii paling sedap kat msia
 

Alhamdulillah sangat kenyang… I miss Korean food di Seoul.  Restorant ni tutup setiap hari Isnin. Waktu operasi dr pukul 11.00 pagi sampai 10.00 malam.  Klu rasa teringin boleh singgah.

Boleh follow IG eid.halal.korea.bangi

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

2 thoughts on “Eid Korean Restaurant @Bangi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s