Senarai Restoran Halal di Jepun

Actually aku buat senarai ni untuk future reference diri sendiri.  Bila fikir2 better aku letak kat blog, mana tau org lain dapat manfaat.  Senarai nama2 restoran ni aku rujuk kat FB Page: Muslim Friendly Information in Japan dan juga website Halal Media.

Aku mohon maaf jika ada maklumat yg outdated. Senarai ni mayb tak cover semua tempat tapi Insya Allah aku try update list ni klu ada info baru.  Hopefully boleh jadi rujukan korang tapi please google juga yek latest info.  Kalau ada yang sudi nak share restoran2 halal yg takde dlm senarai aku ni, you are most welcome. Boleh PM kat FB page atau Instagram aku (Azura Travelogue).  Klu nak email boleh email ke azuratravelogue@gmail.com.  

Tokyo
1. Halal Bento @Tokyo Station “Zenmai”

[photo:google]

[photo: google]

2. The Manhattan Fish Market
Alamat: Sankei 33 Bld. B1F, 1-4-2 Higashiikebukuro, Toshima-ku, Tokyo (3 minit dari Ikebukuro Station, pintu keluar Timur)
Waktu Operasi: 11.00am-11.00pm
*Prayer room available

3. IPPIN Asakusa
​Alamat: 3-16-11, Nishiasakusa, Taito-ku, Tokyo

[photo: google]
[photo: google]

4. Naritaya Halal Ramen
Address: Naritaya, Asakusa

[photo: google]

5. Ramen Ouka
Alamat: 1-11-7, Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo
Waktu Operasi:
Mon – Thu 12.30pm-3.00pm/6.00pm-10.00pm
Sat – Sun 12.30pm-10.00pm
Friday closed

[photo: google]

6. SEKAI Café
http://sekai-cafe.com
a. Asakusa (near Asakusa Kaminari-mon Gate)
Alamat: 1-18-8 Asakusa, Taito-Ku, Tokyo (4-min walk from Toei Asakusa Line, Asakusa Station OR 2-min walk
from Ginza Line, Asakusa Station)
Waktu Operasi: 9.00am-9.00pm

[photo: google]

b. Oshiage (near Tokyo Sky Tree Tower)
Alamat: 2-16-8, Narihira, Sumida-ku, Tokyo 130-0002 (Oshiage Station)
Waktu Operasi: 9.00am-9.00pm
*Prayer room available

[photo: google]

7. MalayChan (*restaurant info – credit to Sarini Hassan)
Alamat: 226 Nishiikebukuro, Toshima, Tokyo 171-0021, Japan
http://www.malaychan-satu.jp/mc06english.html

[photo: google]

Osaka
1. Ramen Honolu
Alamat: Lt. 1, 2-5-27 Motomachi, Naniwa-ku, Osaka-shi, Osaka 556-0016
Waktu Operasi:
Mon – Sat [Siang] 11.30am-2.30pm, [Malam] 5.00pm-9.00pm
Sun [Malam] 5.00pm-9.00pm
*Prayer room available

[photo: google]

2. Mabruk Halal Lunchbox Service (Halal bento) @KANSAI International Airport
Tel: 072-458-1170

[photo: google]

3. ALI’s Kitchen
Alamat: B1F, Toresu Bld., 1-10-12, Shinsaibashisuji, Chuo-ku Osaka-Shi, Osaka, 542-0085, Japan
Waktu Operasi: 11.00am-3.00pm, 5.00pm-11.30pm


Kyoto
1. Halal Ramen Naritaya Gion
Alamat: Ability Gion Bldg 1F, 424, Rinka-cho, Higashiyama-ku, Kyoto

*prayer room available

[photo: google]

2. Yoshiya

Restoran ini berhadapan dengan jalan utama dari Togetsu Bridge.  30 minit dari Kyoto Station.



Sapporo
1. Yakiniku BBQ
http://halal-yakiniki-kou.com

[photo: google]


Nara
1. Halal Ramen Naramachi Jinniyah
Alamat: 33 Minamijodocho, Nara-shi, nara 630-8341
Waktu Operasi: 11.30am-5.00pm
*Prayer room available

[photo: google]

Advertisements

9 thoughts on “Senarai Restoran Halal di Jepun

  1. Salmon in Japanese is shake @ sake. Sake pun ada maksud lain which is japanese alcohol. Dieorang xpanggil onigiri salmon. Kebiasaanya utk sake=Japanese alcohol tu akan sebut osake.

    Like

    1. Ooo… sbb kalau baca mana2 pun mmg jumpa sake = sakae = alkohol. So pemahaman kami masa tu onigiri yg berisikan salmon tu mengandungi alkohol. Jadinya, sebenarnya boleh makan la ye?

      Like

  2. Salam… kami makan kat Ippin Asasuka, nak cari teppayanki, takde rupanya kat situ, ada teppayaki kat lagi satu outlet

    kemudian makan jgk kat naritaya gion kyoto, tapi takleh ngam dgn ramen tu… hehehe

    yg onigiri tu kami tanya di lawson, staff dia kata yg salmon ada sakae, terkejut juga kami 😦

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s