Haru Trip 2016: Saiko Iyashi no sato Nenba 

~4 Mei 2016~

Tempat ni ialah perkampungan orang Jepun (Japanese Village).  Apa yg best? Best sebab boleh tgk rumah2 kampung Jepun, macam zaman Showa (1926-1989). 

kincir air
Paling best sebab dapat sewa kimono dengan harga yg murah. Bukan murah skit tau, murah banyakkkk.  Klu kat kawasan Asakusa harga sewa kimono dalam ¥3,000 – ¥5,000.  Kat sini boleh sewa dengan harga ¥500 aje. Murahkan?  Jgn lepaskan peluang pakai kimono tau klu pegi sini.

semua excited nak pakai kimono… ikut turn ya 😀😀

Kat perkampungan ni adalebih kurang dalam 20 buah rumah. Setiap rumah telah diubahsuai sebagai kedai yg menjual barang2 kraftangan Jepun atau muzium.

Disebabkan excited sgt bergambar memakai kimono aku tak sempat nak round kat rumah2 yg ada. 😁😁  

Entrance fee: ¥350

Operational hours:
9.00am – 5.00pm (April – November)
9.30am – 4.30pm (Disember – Februari, tutup hari Rabu)

How to go?
Boleh baca kat –> SINI, klu nak pegi dengan public transport.
Jom tengok gambar 😊😊😊

gerai kat area parking
ikan salai tapi tak tahu ikan apa
epal ni besar sgt. kenyang kot makan sebiji
tak sabar nak pakai kimono ni 😅😅
on d way ke entrance

kaunter tiket
map japanese village, tempat sewa kimono kat rumah no 12

Enjoy gambar sekitar kampung…

dapat bergambar gan sakura kat sini


Gambar posing gan kimono 🙈🙈🙈

tak puas2 lagi tengok mt.fuji hihihi
jgn main2 i ada bodyguard tau 😅😅
puteri gunung fuji
nak gi mana tu? hehehe
bergambar gan sakura
Abislah cete pasal kampung ni… Klu suka culture then berbaloi datang sini.

Allah temukan Rafidi dgn kawan dia masa kat Tokyo Sky Tower, kawan Rafidi yang propose tempat ni sebab sewa kimono murah.  Sesiapa ke Jepun mesti tingin gak nak try kan? 😊😉

Till then c u in my next journey, Insya Allah…

Advertisements

2 thoughts on “Haru Trip 2016: Saiko Iyashi no sato Nenba 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s