Haru Trip 2016: Itinerary – Tokyo/Fujisan

Konnichiwa!

Alhamdulillah Haru Trip aku ke Japan selama 6 hari dah berakhir 5 Mei ari tu.  Happyyyyy sgt sebab dapat tengok Shibazakura dan Wisteria. 😍😍  Haru adalah bahasa Jepun yang bermaksud spring atau musim bunga.

Misi aku ke Jepun sebenarnya nak tengok Shibazakura dan Wisteria.  Tokyo city tour tu just sampingan since dah sampai sana kan. πŸ˜…πŸ˜…  Sebab tu aku buat short trip aje dan tak masukkan Osaka/Kyoto dlm itinerary aku.  Insya Allah klu ada rezeki pegi Osaka/Kyoto plak.

Day 1 – Tokyo
– sampai Haneda Airport pukul 10.10 malam. Terus check-in hotel.

Day 2 – Tokyo
– Showa Kinen Park
– Tokyo Metropolitan Government Building
Lunch @Indian & Pakistani Restoran Siddique
– Shinjuku
– Harajuku Takeshita Street

Day 3 – Tokyo
– Tokyo Skytree Tower
Lunch @Sekai Cafe Oshiage
– Asakusa (Kaminamiron Gate)
– Tokyo Camii
– Shibuya Crossing
– Akihabara

Day 4 – Ashikaga Flower Park & Ueno
Wisteria Park
– Ueno Hard Rock Cafe
– Masjid As-Salam
– Round2 area Ueno (Uniqlo 4 tingkat, Supermarket  Takeya)

Day 5 – Fuji Shibazakura
Fuji Shibazakura Festival
Saiko Iyashi No Sato Nenba (perkampungan tradisional Jepun)
Lake Kawaguchi atau Kawaguchiko

Day 6 – Karuizawa Shopping Plaza
– memghabiskan balance duit Jepun kat sini hehehe
– 7.30pm sampai Haneda Airport utk pulang ke Malaysia

Begitulah secara ringkasnya itinerary aku.  Trip kali ni agak ramai so since aku nak menghayati Shibazakura dan Wisteria tanpa gangguan emosi ketika mencari2 train kat Jepun, kali ni aku ambik ground package dengan Japan Budget Trip. Boleh tgk insta dan FB Japan Budget Trip kalau berminat πŸ˜€.  

Cete details tempat2 yang aku pegi nanti aku buat entri lain yek.  Kalau mood menulis membara mayb cepat skit aku tulis, klu tak entah bila ler entri seterusnya.

Jgn lupa follow my insta Azura Travelogue atau FB page Azura Travelogue ya.
Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

2 thoughts on “Haru Trip 2016: Itinerary – Tokyo/Fujisan

  1. Salam… bahagia tengok gambar Cik Azura kat page FB, terutamanya Shibazakura sbb masa kami pergi baru 30% blooming. Bunga “Gunung Fuji” pun takde lg masa tu…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s