Travel Tips: Cambodia (SR & PP)

Tiba2 hari ni muncul plak mood nak menulis.  Aku rasa nak share 2/3 tips yg boleh dimanfaat bagi sesiapa yang nak ke Siem Reap atau Phnom Penh.  

Maybe tips aku ni pun korang dah banyak jumpa kat internet šŸ˜ŠšŸ˜Š.  Aku share ajelah yek kot2 ada plak yg korang tak pernah tau.

  
1. Memandangkan Cambodia ni terkenal gan cuaca panasnya so bawaklah kipas tangan. Masukkan siap2 dlm beg, Insya Allah sgt berguna nanti.  Kalau rasa nak bawa kipas yg guna bateri pun boleh gak. 

2. Masukkanlah Masjid dalam itinerari. Lepas tu jangan lupa wakaf tunai dalam tabung masjid.  

3.  Kalau berkesempatan pergilah ke perkampungan Islam.  Bawalah gula2 atau jajan yang sesuai kot2 terjumpa anak2 kecik, mesti diaorg suka sangat. 

4.  Carilah driver tuk-tuk muslim sebab kita dah tak perlu pening2 nak cari restoran makanan halal. šŸ˜ŠšŸ˜Š

5. Kalau nak tgk sunrise kat Angkor Wat, make sure bawa bekal utk breakfast atau minta tolong driver tuk-tuk belikan makanan sementara korang jelajah Angkor Wat.  So bila abis jalan boleh makan dulu sebelum ke angkor lain.

Ok itu aje 5 tips yang aku nak share.  Hopefully ada yang bermanfaat.

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s