Weekend Gateways: Siem Reap – Lotus Farm

~ 30 Jan 2016 ~

Dah settle lunch, check in dan solat kitaorg pun mulakan journey kat Siem Reap.  Kasim suggest pegi Lotus Farm dulu.  Kitaorg ikut aje sebab Kasim lebih arif tempat2 kat SR ni.

Lotus farm ni boleh jumpa masa on d way nak ke Tonle Sap Lake.  Kira satu jalan ler.

Tips: seelok2nya pakai face mask or niqab sebab sepanjang perjalanan ke tonle sap lake tu jalan berdebu.  

mcm ninja πŸ˜›πŸ˜›

Lotus farm ni boleh nampak dr jalan besar.  Jom kita round lotus farm…

klu ikut signboard kena bayar 2000 riel tapi kasim cakap 1000 riel aje. since takde duit riel kitaorg bayar usd1. usd1 bersamaan 4000 riel so kira mcm share ler utk byr skali harung.
 
 
mcm suasana kampung kat msia. rumah di tepian bendang. owner farm stay kat rumah tu
 
 
owner siap ada jual souvenier yg berasaskan lotus

 
kat farm ni yang best sebab ada prop utk bergambar. boleh berposing kat atas perahu gan atas jambatan tu
  

takde rezeki masa ni sebab lotus lum kembang.
adik ni mcm paham2 aje yg kitaorg sedih tak dpt tgk lotus kembang. dia petik lotus tu pastu dia pusing2 bg kembang. dia bg kat kitaorg sorang satu bunga, sian plak sebab susah2 dia masuk dlm bendang tu ambik lotus. aku bg die usd1 πŸ˜€πŸ˜€

sejauh luas mata memandang

  

travel buddies… meriah masing2
  
konon2 mcm berjiwang ler tu…. 😜😜
 

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

One thought on “Weekend Gateways: Siem Reap – Lotus Farm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s