Weekend Gateways: Lexis Hibiscus Port Dickson

Percutian yang tertunda. Bagi family aku tiada istilah “mesti bercuti time cuti sekolah”.  Slalu ikut mood aku dan husband aje bila2 rasa nak bawa anak2 especially weekend gateway.

So last weekend aku ke Lexis Hibiscus. Aku beli cash voucher ni masa Matta Fair Sept 2015 dan valid sampai Mac 2016.  Saje aku pilih Jan since anniversary pun bulan ni so 2 in 1 😘😘😘

  

cash voucher lexis hibiscus. dapatlah harga murah skit dr normal price.
 

main building. entrance to lobby

 

main lobby
 

  

BILIK 

Ada macam2 jenis bilik tapi yg offer masa Matta Fair Premium Pool Villa.

Kat bilik ni ada…

  • 2 katil king
  • Private pool
  • Sauna
  • Bathroom yang sgt besar
  • Glass wall so dr atas katil terus boleh nampak pool dan laut. Ada window blind klu nak tutup πŸ˜‰

  

my room
 
2 katil king
  

  

tv dan meja depan katil
  

bathroom yang sangat luas
  
tengok apa tu? ada lantai cermin kat area bathroom
  
apa yang ada dlm wardrobe
  
private pool…. berbeza dgn grand lexis, pool ni lebih public
  
sauna kat area pool

 
view from my room – masa mula2 sampai kat bilik
  
view from my room – sunrise
  
view from my room – night view
 

Facilities/Activities

Ada macam aktiviti2 yg boleh dibuat kat sini. Sediakan duit aje.

1. Basikal 

Boleh berbasikal satu family, kalau taknak sensorang boleh sewa tandem bicycle. Basikal kecik utk anak2 pun ada.

tempat sewa basikal ni kat area buggy car
2. Playground  

sebelah tempat sewa basikal. simple aje playground kat sini

3. Yoyo Car

Jalan ke depan skit dr playground, dkt2 gan public swimming pool. Kecik aje ruang utk yoyo car ni.  Aku tak try pun sebab cam mahal gak RM20 utk 5 minit, lagi satu sebab takut duk berpusing 360 darjah. 

boleh penin naik yoyo car ni agaknya. hehehe

4. Public swimming pool

Ada 2 swimming pool klu rasa nak berenang kat pool yg besar.

 

pool 1 – sunset view
  
pool 2
 

5. Shopping @lobby shop

Very small shop, oklah klu terdesak nak beli kudapan, air dan souvenior.

   
 
 

6. Kids World

  

7. SPA

Kalau rasa nak manjakan diri boleh ler pegi Spa. Couple massage pun ada (utk suami isteri aje tau) πŸ˜‰

  

8.  Walking

Aktiviti ni paling best sebenarnya.  Jalan2 sekeliling Lexis sambil menikmati pemandangan laut dan exercise.  Lepas free aje aktiviti ni πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

 

rooms…
  
tempat bbq dinner
  
kalau takmo jalan kaki boleh call buggy car
  
jalan utama nak ke bilik
   

Tips: better bawa stok makanan banyak since kedai runcit atau kedai makan kena keluar jauh. Anak2 kalau dah berendam cepat aje lapar.

Kalau nak booking boleh contact Lexis Hibiscuss, no tel dan website ada kat bawah.

  
12th mile jalan pantai, 5, Jalan Pantai, 71250 Port Dickson, Negeri Sembilan, Malaysia

No tel: 06-660 2626
Website: http://www.lexishibiscuspd.com

Overall aku berpuashati dengan bilik, environment dan services. Cuma masa nak check out buggy car agak lambat datang. Aku rasa sebab ramai yang nak check out.   Next time aku nak try Panorama Pool Villa Insya Allah.
Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s