Spring Trip 2015: Europe – Itinerary (Paris/ Belgium/ Swiss/ Holland)

Mayb terlambat skit aku share itinerary europe trip aku ari tu but better late than never, kan? ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Itinerary aku ni biasa2 aje, kalau nak cover banyak tempat bermakna kena tambah cuti huhuhu.  Itulah penghalang aku, Alhamdulillah ada gak cuti kan? so I have to make use of it wisely.

Bolehlah study itinerary aku kat bawah ni. Akunya trip 11D 10N, so nanti pandai2 lah korang adjust seadanya ikut cuti dan minat korang ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘Œ๐Ÿป

Day 1: KL โ€“ Paris

Day 2: Paris Tour
Arc De Triomphe
Museum De Lourve
Champs Elysees
Paris River Cruise
Eiffel Tower

Boleh nampak Paris city, eh nampak Eiffel Tower gak hehehe

Day 3: Paris Tour
La Valle Village
Plaza Lafayette
Palace of Versailles

Penuh dngan bermacam2 kedai barang2 branded.

Day 4: Belgium Tour
Bruges

IMG_7536

 Day 5: Switzerland Tour
Schaffhaussenโ€™s Rhienfalls
Liechtenstein
Zurich City Tour

IMG_7665

 Day 6: Switzerland Tour
Mount Titlis
Luzern City Tour

IMG_7650

 Day 7: Switzerland Tour
– Trummelbach Falls
– Staubbach Falls
Interlaken City Tour
– Harder Kulm

IMG_8864

 Day 8: Belgium Tour
Brussel

Euro 201504 041 (Large)

 Day 9: Netherlands Tour
Keukenhof Garden
Amsterdam City Tour

IMG_8970

 Day 10: Netherlands Tour
Zaanse Schann
Volendam

IMG_6562

 Day 11: Paris
Giverny: Claude Monetโ€™s Garden
– Paris – KL

IMG_6573-0

Aku harap dengan itinerary yg tak seberapa ni, dptlah jadi panduan kepada sesiapa yang tgh penin nak pegi mana klu ke Europe.   Kena banyak research dan paling penting cari travel theme.  Slalunya travel theme ni based on apa yg korang minat. Kalau ada travel buddy make sure discuss itinerary ni bersama untuk mengelakkan ada yg kecik hati.  ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s