Autumn Trip 2015: KBS Exhibition Hall 

Stesen KBS ni terletak berhampiran Yeouido Park. Park ni mmg sangat cantik klu time autumn, Subhanallah.  Tapi takde rezeki kitaorg utk lepak2 kat park tu sebab hujan.
Apa yang ada kat KBS Exhibition Hall?

Kat sini kita boleh baca sejarah dan evalution industri broadcasting di Korea. Kalau nak try jadi penyampai tv atau radio boleh gak. Berlakon ala2 pemberita. Hehehe

Secara ringkasnya kat sini ada TV Kindergarten character set, 3D TV experience center, Radio, announcer corner, TV News set.  Sepanjang lorong adalah gambar2 drama atau rancangan keluaran KBS.

Kalau rajin boleh ler round satu KBS ni, mana tau kot2 terserempak gan artis k-pop atau k-drama 😅😅😅😅

How to go?

Yeouido Station (Line 5 atau Line 9), Exit 3.
Selain dari Yeouido Station boleh gak turun kat National Assembly Station (Line 9), Exit 4.

 

lepas kuar dr yeouido station, jalan terus sampai nampak ikan ni belah kanan. lepas tu terus lagi sampai jumpa traffic light jalan besar
 
 
seberang jalan dari traffic light tu akan nampak sign Yeouido Park. nanti melintas ke aras park ni. sampai kat sign ni belok ke kiri, lepas tu belok kanan masuk ke park. jalan aje terus sampai tepi jalan
 

bila dah sampai kat tepi jalan ni then susur jalan ke kiri, takyah lintas jalan. jalan terus sampai nampak kbs kat belah kanan seberang jalan

Oklah, jom layan gambar apa yang ada dalam exhibition hall ni.

  

lorong ini aku yang punyaaaaa…. 😀😀😀
  
poster drama2 keluaran kbs sepanjang lorong
  
baru abis tgk 3d show
  
set utk berlakon jadi pemberita
  
boys over flowers 💓💓💓
  
konon2 jadi pemberita… nanti boleh nampak muka kat tv
  
dah tak ingat siri apa… tapi one of my travel buddy suka tgk cete ni
  
2 orang nilah yang buat ramai org msia suka tgk k-drama
 
Masa on d way nak ke Yeouido Station sempatlah snap gambar dalam hujan renyai.  Takde rezeki nak lepak2 posing kat park ni.  Subhanallah cantik park ni sebenarnya tapi tak tahan sejuk nak lelama kat sini.

depan kbs tu yeoiudo park…. kalau tak hujan mmg best round2 kat taman ni sambil menikmati pemandangan daun2 yang bewarna-warni

 

ya Allah rasa tenang aje klu ambik angin kat sini. memang jiwang abis 😀😀😉😉🍁🍁🍂🍂
  
 
jambatan kehidupan… teruskan perjalanan ke hadapan atau berhenti di sini…..
 
“autumn is a 2nd spring when every leaf is a flower”
 

Till then c u in my next journey, Insya Allah…..

Advertisements

3 thoughts on “Autumn Trip 2015: KBS Exhibition Hall 

  1. Subhanallah cantiknya taman tu… kalau tak ke Nami pun takpe kan! Siri yg ada Kim Jong Min tu 2 days 1 night… sekrng ni mcm tak best sgt dh siri tu… dedulu best!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s