Autumn Trip 2015: Dongdaemun – Seoul

Dongdaemun adalah salah satu tempat yg wajib singgah klu ke Seoul.  Tarikan utama ialah Grilled Fish.  Kalau nak tahu pasal food boleh baca entri lepas, klik –> SINI.

Entri kali ni aku nak share tempat yang aku pegi kat area Dongdaemun.  Oh ya, actually aku stay kat Kimchee Dongdaemun Guesthouse.  So mmg walking distance aje ke tempat2 yang aku pegi.

LED Roses

 

cantikkan? saya suka sgt… 😍😍😍
 

Since nama pun LED Roses so dah semestinya kena pegi waktu malam kalau nak cantik.  Tempat ni terletak kat area Dongdaemun Design Plaza, sebuah shopping complex yang modern dan unik.  Agak besar jugalah area LED Roses ni dan tiada bayaran dikenakan, FOC ya. 

How to go?
[Subway] Dongdaemun History & Culture Park Station (Line 2, 4 ,5), Exit 1.

 

dongdaemun design plaza (ddp)

   

  

banyakkan? saya hanya bergambar kat belah atas aje, klu rajin boleh turun belah bawah

  

Night Shopping

Sinilah tempat yg paling meriah klu nak shopping malam hari.  Ada yang buka sampai 4.30am, ada yg 24 jam.  Sediakan duit untuk membeli dan yang paling penting ‘tenaga’ sebab banyak jalan nanti. 😀😀😀

Sorrylah aku hanya tahu beberapa nama shopping complex aje, tapi kalau dah sampai kat area Dongdaemun ni tak perlu risau sebab semua dekat2. Just jalan dan masuk bangunan yang korang rasa nak masuk.

Antara tempat yang aku tahu Dongdaemun Design Plaza (aku tak masuk dalam), Pyoung Hwa Clothing Market dan Migliore.

Since last subway dalam pukul 10.30pm so kena naik teksi ler utk balik ke guesthouse.  Aku hanya jalan kaki aje sebab guesthouse yang aku stay mmg kat area dongdaemun, so tak risau sgt pasal transport.

How to go?
– [Subway] Dongdaemun History & Culture Park Station (Line 2, 4 ,5), Exit 14.
– [Subway] Dongdaemun Station (Line 1, 4), Exit 8.

 

muka happy atau muka letih? 😀😀😀 nak gi shopping….
  
seberang jalan tu ddp, jalan terus dah nampak banyak shopping complex
  
jalan kat tepi ddp aje… tak masuk dalam pun. kalau ikut mr google design dlm ddp ni cantik gak
  
salah satu shopping complex yang ada
  
lagi tempat shopping
  
kedai sepanjang tepi jalan
  
ni plak gerai2 tepi jalan. susah gak nak nego price
  
pyoung hwa clothing market ni macam wholeseller. actually murah gak harga kat sini compare gerai kat tepi jalan
  
macam2 design winter cap
  
  
long john… ada kaler pink berbunga2 😘😘😘
  
migliore… kat sinilah banyak duit habis hehehe
    
best tgk macam2 gaya jaket
 
Aku tak banyak ambik gambar kat dalam building sebab duk window shopping sampai terlupa… Hehehehe. Migliore ni ada 5/6 tingkat tau so klu rasa nak round dulu boleh ler then baru beli.

Kitaorg pegi sini sampai 2 kali, wpun aku bukan kaki shopping tapi bg can lah kat diaorg release tension 😅😅😅😅.  Lagipun tempat ni walking distance aje dr guesthouse.  Kalau rasa mmg nak ulang banyak kali area ni, carilah guesthouse kat Dongdaemun ya.  

C u in my next journey, Insya Allah…..

Advertisements

2 thoughts on “Autumn Trip 2015: Dongdaemun – Seoul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s