Autumn Trip 2015: Nami Island

Kalau ke Korea tapi tak ke Nami Island, macam tak lengkap aje trip tu. Namisum atau Nami Island ni jadi glamer sebab cete ‘Winter Sonata’.  Since cete nilah makin berkembang peminat K-Drama dan makin ramai org Msia pegi Korea. πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

inilah dia hero dan heroin winter sonata

Aku tak tengok pun cete Winter Sonata sebab tersangatlah boring dan penuh kesedihan cete tu. Jgn mare ya peminat Winter Sonata πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

Personally aku rasa Nami Island sgt cantik klu dtg musim autumn.  Background gambar berwarna-warni dengan daun yang berkaler2.  Kat sini kena spend at least half day visit.  Klu nak satu hari kat sini pun boleh. πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€ 

TIPS: elakkan datang weekend ke Nami Island sebab local people pun ramai dtg sini.

Ferry schedule:
07.:30 – 09:00 (30 min intervals)
09:00 – 18:00 (10-20 min intervals)
18:00 – 21:40 (30 min intervals)

Admission Fees: KRW8,000 (diskaun rate utk pelancong)

map nami island. dapatkan map ni kat kaunter tiket, so plan your journey..

Jom layan gambar dulu…. 

   

sudah terasa jiwang melihat daun2 yang berkaler…. mood ‘autumn in my heart’ hehehe
 

feri dah dtg
  
masa ni dalam pukul 10am… orang dah start ramai ke nami island
  
nami island dari jauh dan berkabus
 

Walaupun nampak kecik tapi penat gak kaki berjalan kalau nak round satu pulau. Plan your journey at least cover tempat2 yg cantik.  Jom tengok gambar daun yang berwarna-warni.
   
    
  
    

ni lorong yang wajib utk ambik gambar… masa sampai still tak ramai org. by tengahari memang penuh org bergambar kat tengah2 lorong ni.
 

 
    

orang yang tengok cete winter sonata mesti tau tempat ni. πŸ˜‰πŸ˜‰
 

Selain dari berjalan kaki, boleh enjoy Nami Island naik basikal.  Aku rasa cycling is the best tak rasa penat sgt.  Bike Centre ada kat bhgn tengah2 Nami Island.  Harga sewa basikal 30 minit KRW3,000, sejam KRW5,000 untuk single bicycle.
   
  

masing2 bergaya dengan basikal.. 😘😘😘
 
Kat Nami Island ni takyah risau pasal halal food. Ada 2 restaurant halal food.  Surau pun ada dan sangat selesa. 

  

korean halal food. harga aku tak sure sebab tak makan kat sini
 
ini restoran yang jual nasi goncang. femes nasi goncang ni. satu bekas krw5,000.
  

 

goncang jangan tak goncang hehehe
  
inilah rupa nasi goncang
 
entrance ke musolla kat tingkat 1, sebelah asian cuisine cafe. my advice solat jamak qasar zuhur asar dulu sebelum balik
 

Itulah sedikit sebanyak cete pasal Nami Island. Ada org rasa biasa aje takde apa, terpulanglah pada selera masing2.  Tapi kalau tak datang then kita tak tahu best ke tak, kan?  

➑️➑️ Cara nak ke Nami Island dan Petit France dalam sehari
Till then c u in my next journey, Insya Allah…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s