Autumn Trip 2015: Itinerary – Seoul/Jeju

ANNYEONG!

Thanks a lot pada yang berminat itinerary trip Seoul/Jeju aku. ☺️☺️☺️☺️

Terasa poyo aje buat survey kat FB Page hehehe.  Tapi komen2 korang tulah pembakar semangat aku nak tulis post ni.  

Kamsahamnida… Saranghae 💞💞

Oklah kat bawah ni itinerary aku ke Seoul/Jeju selama seminggu (9 Nov – 15 Nov 2015).  Nanti korang ubahlah ikut selera masing2.  Kalau ikutkan byk tempat yang menarik even kat Seoul aje. So pandai2lah survey dan plan ya.

  

Day 1 – Seoul:
arrive Incheon Airport
– transfer to Guesthouse (check-in)
Note: lepas check-in saya ke rumah kawan di Hannamdong, dinner kat sana.

Day 2 – Seoul:
– visit Nami Island & Petit France (saya akan buat satu post khas macam mana nak pegi Nami Island dan Petit France ni)
Dongdaemun Design Plaza (LED Roses)

Day 3 – Jeju:
– arrive Jeju Airport, pickup car @Lotte Auto House
Note: cara nak booking kereta sewa boleh klik entry ni –> CARA-CARA BUAT TEMPAHAN KERETA DI JEJU ISLAND

– Manjanggul Cave
– Sangumburi Crater
– Seopjikoji

Day 4 – Jeju:
– Seongsan Ilchulbong
– Jusangjeolli Cliff
– Cheonjiyeon Falls
– arrive Seoul and then night window shopping @Dongdaemun

Day 5 – Seoul:
KBS Exhibition Hall
– Gyeongbokgung Palace
– Namdaemun Market 
– Myeongdong
– dinner grilled fish @Dongdaemun

Day 6 – Seoul:
– DMZ (South/North Korea Border)
Itaewon 
– Namsan Seoul Tower
– Night shopping @Dongdaemun

Day 7 – Seoul/KL:
– transfer to Incheon Airport
– Arrive KL


Itulah secara ringkas itinerary kat Seoul/Jeju. Itinerary yang saya share ni adalah yang actual bukan yang plan. Ada skit perubahan dari plan asal mengikut keadaan dan cuaca semasa.  Kebetulan Day 3 dan Day 5 hujan, so pergerakan agak limited.  Sejuk gilerrr tapi jalan tetap jalan.

Kita hanya merancang, Allah yang tentukan so jgn sedih kalau perjalanan kita tidak seperti yang dirancang. 

So dah dapat gambaran nak pegi mana? 😉 Apa2 pun banyakkan google dan tanya orang. Jangan malu2 tau…

Details cerita pasal Korea saya akan tulis dalam entri lain.  Insya Allah…. Doakan saya ada mood nak menulis hehehe 😅😅😅

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

6 thoughts on “Autumn Trip 2015: Itinerary – Seoul/Jeju

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s