Terima kasih….

Trip aku ke Europe adalah roadtrip tapi bukan aku yang drive sendiri. Masa aku mula2 plan nak ke Europe, memang sakan aku baca blog untuk cari info.  Ada gak aku chit chat dgn kawan2 yg dah pegi. Kebanyakan kawan aku ikut Kelana Convoy. Agak glamer jugalah utk bajet trip kat Europe. 

Slalunya aku pegi tanpa ‘abang sayang’, tapi kali ni aku teringin nak pegi dgn dia.  Aku buat survey pegi sendiri since ramai kata  Europe sgt senang dr segi transportation.  Bila dah bincang plus minus pro & con pegi sendiri dgn hubby, kitaorg decide cari ground package cum private tour.  Lepas timbang tara quotation yang aku dapat akhirnya aku pilih Perantau Holidays.

Kenapa aku pilih private tour dan tak pegi sendiri?

1. sebab no 1 ni biar aku aje yang tahu demi menjaga keselamatan dunia ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…… Terlalu peribadi untuk dikongsi.

2. Aku buat itinerary sendiri sebab dah tau nak pegi mana. Kalau ikut pakej kebanyakan tempat yg diaorg pegi tak memenuhi citarasa aku.

3. Aku nak spend masa kat satu2 tempat ikut berapa lama aku suka. Tak suka bila ada org yang duk monitor time, “cepat2”, “1 jam aje”… Stress dengar word tu.

4. Geng travel tak ramai so senang nak saling faham memahami. Dalam kata lain faham perangai masing2.  

Itulah adalah top 4 kenapa aku pilih private tour utk ke Europe. Ada lagi sebab2 lain tapi cukuplah aku kongsi 4 (eh 3 aje actually). Sebab yang pertama tu adalah penyumbang terbesar decision aku. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Secara overall service dari PH memang tip top dari aku minta quotation hinggalah tamatnya journey aku kat Europe.  Thank you Fuad for your kind and good services.  Cuma tiada rezeki untuk jumpa face to face.

Sepanjang trip kitaorg plak, Faidz sangat sporting dan tak pernah jemu layan karenah kitaorg. Paling menyentuh hati dia bersungguh2 mencari Starbucks di setiap tempat yang kitaorg visit sebab dlm group aku ni ada 2 orang pengumpul mug Starbucks.

Faidz and us…. masa ni nak balik Malaysia dah ๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช

Bagi sesiapa yang berminat nak join tour PH atau nak buat private tour boleh ler singgah website PH. –> Klik SINI 

Terima kasih….

Till then c u in my next journey, Insya Allah….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s