Spring Trip 2015: Volendam – Holland

VOLENDAM… Destinasi terakhir aku di Holland. Terletak 20km utara Amsterdam.

Macam mana nak pegi?

Since aku roadtrip so ikut GPS, nak bg details memang tak tahu. Bagi yang naik public transport, boleh baca kat SINI.

Apa yang menarik kat Volendam?

  • Makan seafood
  • Boleh try baju tradisional Holland
  • Souvenier murah
  • Cheese Factory (aku tak masuk sebab dah tengok kat Zaanse Schans)
  • Boleh naik feri ke Marken (aku tak pergi sebab masa tak mengizinkan)

Jom layan gambar kat Volendam….

suka jalan kat pekan camni
cuaca mendung dah masa ni
kedai dan rumah sekitar volendam
kedai souvenier sepanjang jalan. harga souvenier kat sini murah compare kat Amsterdam
rambang mata, rasa nak masuk semua kedai
ini kedai makan yang aku singgah untuk try fish & chips. time to eat…
kiosk jual seafood
ramai gak tourist yang beli seafood kat sini. bau semerbak sepanjang jalan.
menikmati seafood ditepi pelabuhan
menikmati seafood ditepi pelabuhan
restoran dan café banyak kat sini
mana boleh lepaskan peluang bergambar dgn baju tradisional Holland. pilih aje mana2 kedai gambar kat situ, sorry aku dah tak ingat berapa euro hehehe
kedai gambar
kalau nak ke marken boleh beli tiket kat sini. marken ialah kampong nelayan juga. ada org kata cantik tapi aku tak pegi so tak boleh nak komen. personally aku rasa mmg cantik bila tengok gambar kat google.
stop minum kopi dulu sebab dah kesejukan, hujan renyai masa tgh sibuk beli souvenier. harga kopi ni 2 euro

Semua dah selesai beli apa yang patut, kitaorg pun gerak ke France.

Till then c u in my next journey, Insya Allah…

Advertisements

One thought on “Spring Trip 2015: Volendam – Holland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s