Spring Trip 2015: Keukenhof Garden – Holland

Day 8: 28 April 2015

Bila bangun tidur pagi ni terasa macam tak percaya yang angan2 aku akan menjadi kenyataan.  Actually impian untuk ke Keukenhof ni tertanam sejak tahun 2010, lepas aku tgk iklan masa Matta Fair. 

‘Cantiknyaaaaa!’ Itulah kata2 mampu aku cakap, itupun dalam hati aje. Tak tercakap sebab terkejut tgk harga pakej masa tu. 😁😁😁

Since that, aku dah start google pasal Keukenhof. Perempuan mana yg tak suka bunga 😍😍😍🌷🌷🌷

Keukenhof nilah sebab utama aku nak ke Europe. So alang2 dah ke Europe takkan pegi satu tempat aje kan. Tu yang masukkan Paris, Belgium dalam itinerary. Bersyukur sangat yang Fuad suggest tambah Swiss, end up Swiss lah yg paling aku suka 💞💞💞💞

 

tenang ajeee.. masa ni baru gerak dr hotel. cuaca pun elok hari ni
  
masa nampak signboard ni excited gilerr… wait for me keukenhof hehehe macam tak percaya
 

 

dari jauh dah nampak ladang tulip…

 
best gak stay kat tepi ladang tulip. mcm buat rumah kat bendang sawah…
 

Lepas aje pass by rumah tu terus nampak clear ladang tulip yg berwarna-warni. Masing2 excited yg bukan skit2 tau, mmg over excited. Kitaorg stop kejap, posing dulu… Speechless

   
    
  

nampak muka happy masing2 hehehe

Ini belum masuk Keukenhof lagi ni, korang dapat imagine tak macam mana kitaorg kat dalam Keukenhof 😅😅😅😅

 

dah sampai, cari parking dulu

 

  

Meh aku cete skit pasal Keukenhof Garden. Bagi sesiapa yang suka bunga, this is the place. Besar taman ni 32 hektar, ada lebih dari 7 juta bunga, dari 800 pelbagai jenis tulip.

Cuma nasihat aku, klu ada lelaki dalam group korang make sure dia ok utk spend time kat sini. Tak perlu lelaki yg suka bunga tapi cukuplah lelaki yang nak meneman kita berjam2 kat dalam taman ni.  Minimum perlukan 5 jam itupun ada tempat yang skip skit2, klu org yang betul2 suka kena spend 1 hari kat sini. 

inilah peneman aku hingga ke jannah insya Allah. time ni dia dah boring tapi stil ikut aje aku kemana aku pergi. tq ayang 😘😘

Keukenhof ni hanya dibuka setahun sekali aje. Slalunya end of Mac sampai mid May. Best time to go klu nak tgk tulip kembang penuh, visit end of April. Dalam 20 April ke atas kira sesuai sgt.
Info lanjut pasal Keukenhof boleh klik kat SINI.

Ok jom kita start explore Keukenhof. Make sure pakai kasut yg comfortable sebab banyak jalan.

entrance belakang keukenhof. kalau nak elakkan crowd better masuk kat sini. kat main entrance banyak bas2 travel agency
 

 

harga tiket nak masuk Keukenhof

 

 

sebelun masuk study map dulu
  
    
    
   
 
aku tak ingat masa ni duk tgk apa kat atas tu hehehe
  
    
    
 

 

boleh naik bot kalau nak pusing2 keukenhof. aku tgk ramai veteran yg naik
  
bot ni utk ambik gambar aje, kena Q ya
  
trademark holland… windmill
  
baby coat pun boleh jadi tempat tanah bungga
    
  
reflection
 
 
tempat utk berselfie
  
   
    
    

   
   
Muak tak tengok bunga? Hehehe 

Actually banyak lagi gambar2 kat Keukenhof ni. Tapi cukuplah ya gambar yang aku share 😉😉😉

Aku doakan korang dapat jejak kat sini satu hari nanti. Insya Allah

Till then c u in my next journey….

  

Advertisements

3 thoughts on “Spring Trip 2015: Keukenhof Garden – Holland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s