Spring Trip 2015: Luzern/Lucerne – Switzerland

Day 5: 25 April 2015

Luzern atau Lucerne, dua2 pun boleh.  Salah satu lagi bandar kat Swiss. Ada beberapa tempat menarik yang boleh dilawat jika berkesempatan selain city tour.

Dah nak sampai Luzern

Sekitar bandar
Kalau buat day trip boleh visit tempat2 ni:

1. Chapel Bridge

2. Swiss Transport Museum

3. Lion Monument

4. Town Walls

5. Glacier Garden

6. Lake Lucerne by boat

Sorry sangat sebab aku tak dapat bagi info kebanyakan tempat tu. Kitaorg tak bernasib, kebetulan hari ni ada Lucerne City Run. Tersangatlah ramainyaaaaa orang. Nak cari parking pun problem sebab jalan kat centre city banyak yang tutup.

Lucerne City Run
Kepala dah start pening, crowded giler
Since dah sampai kitaorg proceed gak ler gan city tour. Tapi honestly aku dah start pening sebab crowded sgt. Takleh nak enjoy view sekeliling bandar pun.

Kitaorg hanya pegi Chapel Bridge, beli souvenier skit. Lepas tu kitaorg terus gerak ke Wilderswil. Kat mana2 sesak bukan aje dgn local people tapi juga dengan tourist lain (aku takmo mention negara mana).

Chapel Bridge
Setiap ruang kat bumbung bridge tu ada lukisan.
Bangunan berdelatan dgn Chapel Bridge. Banyak cafe tepi tu utk menikmati susana Lucerne sambil minum kopi

Town Walls dari jauh…

Setelah semua sepakat, kitaorg pun gerak terus ke Wilderswil.  Enjoy view sepanjang jalan 😍😍😍

   
    

 

Berpusing2 jalan ni
 
Dah sampai Wilderswil. Sukaaaaa sangat…
  
  
Tempat kitaorg bermalam… ada kuda kat laman hotel
  
Jalan2 ambik angin petang 😀, masa ni on d way ke train station
  
Dari Wilderswil ke Interlaken OST
  
 
Malam ni adalah malam terakhir aku kat Swiss, sedihhhh 😥😥😥.  

Advertisements

3 thoughts on “Spring Trip 2015: Luzern/Lucerne – Switzerland

  1. If I have only one day for touring Luzern, where should I go?
    I’d like to see a spectacular view of nature.
    Please recomend me the best place.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s