Spring Trip 2015: Schaffhausen’s Rhienfalls – Swiss

Day 4: 24 April 2015

Lepas breakfast kitaorg menuju ke destinasi pertama di Swiss iaitu Schaffhausen’s Rheinfall. Rheinfall ni adalah waterfall yang paling besar di Europe.

  

Faidz ada pesan jangan tidur… “sayang klu tidur sepanjang perjalanan kat Swiss ni sebab kiri kanan akan nampak view yg cantik2”. Tapi biasalah kalau mata dah mengantuk mmg tak boleh tahan. Hehehe

Antara view masa on d way ke Rheinfall😍😍

Since di Bruges cuaca sejuk dgn angin sepoi2 bahasa so kitaorg ingat kat Rheinfall ni pun sejuk. Sampai aje kat sana terasa bahang matahari yang panas.

Sampai2 aje semua terus bergambar kat signboard ni.  Kereta pun tak banyak so apalagi posing sakan ler.

Posing jangan tak posing πŸ˜‰
 
 
Entrance untuk ke Rheinfall
 

Entrance Rheinfall ni kat atas sebenarnya. So kena menapak ke bawah untuk tgk Rheinfall lebih dekat.

On d way turun…. tak ingat berapa banyak anak tangga kena menapak

Enjoy gambar Rheinfall dari dekat.

   
    
 
  

Nampak bot kuning tu? Memang terror pengemudi tu balance bot
  

Lepas dah puas bergambar kitaorg decide nak naik bot plak utk ke tengah Rheinfall. 

Laluan bot dan harga. Aku ambik yang kuning.
 
 
inilah bot kuning yang aku naik. Tak pakai safety jacket pun 😁😁
 
 
Masa ni gabra gak sebab bot bergoyang2. Misi kitaorg nak naik batu yg kat tgh2 tu.

  
Going up…
 

Going down…

View dari atas batu
  

Bila dah selesai boat trip… Perut dah start berkeroncong….  Tapi belum boleh lunch so kena ler isi dulu perut dengan biskut/chocolate.

Next journey to Liechtenstein… Bonus utk kitaorg, SUKA2! 😘😘😘 TQ Fuad.

Advertisements

One thought on “Spring Trip 2015: Schaffhausen’s Rhienfalls – Swiss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s