Spring Trip 2015 – Shopping @ Paris

Day2: 22 April 2015

Aku masih di Paris….

Hari ni focus on shopping spree since Paris ni memang terkenal sebagai tempat shopping. Entry kali ni hanya sekadar kongsi tempat yang kitaorg pegi untuk shopping bukan tips shopping. Aku tak layak pun nak bagi tips pasal shopping sebab most of the time aku ambik gambar aje hehehehe.  Hopefully korang dapat gambaran sedikit sebanyak.

Lepas breakfast dan check out kitaorg ke La Valle Villange.

Kalau pernah pegi JPO then La Vallee ni macam tu.  Ada banyak outlet.  aku tak pernah sampai JPO..
Kalau pernah pegi JPO then La Vallee ni macam tu. Ada banyak outlet.
aku tak pernah sampai JPO..
Masa aku sampai ni kira La Vallee baru buka so org tak ramai sangat.  Dinasihatkan datang awal pagi kalau betul2 nak shopping sebab bila tak ramai orang korang boleh survey dengan tenang.  By tengahari dah mula ramai orang.  Ada beberapa outlet yang ramai sangat orang sampai nak bayar pun beratur panjang.

Aku share opening hours La Vallee kat bawah ni.

June
From Monday to Sunday: 10:00 – 20:00
Except on:
– Saturday 6 June: 10:00 – 21:00
– Wednesday 24 June: 9:00 – 20:00
– Saturday 27 June: 9:00 – 21:00
– Sunday 28 June: 9:00 – 20:00

July
From Wednesday 1 July to Friday 17 July: 10:00 – 20:00
From Saturday 18 July Friday 31 July: 10:00 – 20:30

August
From Monday to Sunday: 10:00 – 20:30
Except on:
– Monday 31 August: 10:00 – 20:00

The Village is closed on 25 December, 1 January and 1 May. Opening hours subject to change

Cara nak pegi sini boleh klik page La Vallee –> kat sini.

Kat entrance La Vallee. 1st time tengok YA Allah cantik dan kemas aje aku tgk  terbayang kalau taman rumah aku camni.
Kat entrance La Vallee. 1st time tengok YA Allah cantik dan kemas aje aku tgk terbayang kalau taman rumah aku camni.
Café pun baru buka masa ni...
Café pun baru buka masa ni…
Jalan masih kosong
Jalan masih kosong
Antara outlet yang ada
Antara outlet yang ada. Aku tak masuk pun…
Penuh dengan theme bunga-bungaan. Tak sure kalau hiasa bertukar ikut musim ke tak.
Penuh dengan theme bunga-bungaan. Tak sure kalau hiasa bertukar ikut musim ke tak.
Butterflies
Butterflies
Outlet lagi
Outlet lagi

Aku gan hubby jalan2 satu La Vallee dan cuci mata aje sambil ambik gambar. Tempat ni sangat cantik bagi aku.
Aku gan hubby jalan2 satu La Vallee dan cuci mata aje sambil ambik gambar.
Tempat ni sangat cantik bagi aku.

Gerai aiskrim.... terliur aku tengok tapi tak sure halal ke tak.  tahan nafsu aje lerrrr
Gerai aiskrim…. terliur aku tengok tapi tak sure halal ke tak. tahan nafsu aje lerrrr
Lepas penat berjalan aku gan hubby stop kat Starbucks minum dulu. aku beli jus ni, hubby beli coffee.
Lepas penat berjalan aku gan hubby stop kat Starbucks minum dulu. aku beli jus ni, hubby beli coffee.
Lepas dah minum, pastu dah tak larat nak jalan aku pun duduk aje menunggu sambil main internet. hehehe kat sini ada Free WIFI :-)
Lepas dah minum, pastu dah tak larat nak jalan aku pun duduk aje menunggu hehehe kat sini ada Free WIFI 🙂 so boleh ler surf internet or whatsapp gan kengkawan kat Msia.
Banyak bench camni kat dalam La Vallee ni utk lepaskan lelah.
Banyak bench camni kat dalam La Vallee ni utk lepaskan lelah.
Masih menunggu... lagi 2 orang
Masih menunggu… lagi 2 orang
The End.... Masa ni nak jalan keluar La Vallee, semua tersenyum...
The End….
Masa ni nak jalan keluar La Vallee, semua tersenyum…
Jom sambung shopping ke Plaza Lafayette….

Plaza Lafayette ni kat tengah2 Paris. So sape yang memang aim nak shopping dengan aman adalah dinasihatkan cari accommodation dkt dgn Plaza Lafayette.  Bila rasa dah tak larat nak pegang paper bag boleh hantar ke bilik dulu 😉

Ada a few bangunan Lafayette ni tapi dekat2 aje.  Skali tengok aku rasa boleh sesat gak kalau duk keluar masuk bangunan.  Kitaorg pegi satu aje sebab masing2 dah ada aim nak beli apa.

Design dalaman Lafayette ni sangat cantik! Especially bumbung bangunan tu.  At least ada something yang menarik minat aku.

Masa ni on d way ke Plaza Lafayette
Masa ni on d way ke Plaza Lafayette
Kagun dengan design dalam plaza ni
Kagun dengan design dalam plaza ni
Penuh dngan bermacam2 kedai barang2 branded.
Penuh dgn bermacam2 kedai barang2 branded.
Can you see me?
Can you see me?
Jumpa spot untuk menunggu.  Dalam ni ada free Wifi gak so duk main whatsapp hehehe sambil tunggu geng abis shopping.
Jumpa spot untuk menunggu. Dalam ni ada free Wifi gak so duk main whatsapp hehehe sambil tunggu geng abis shopping.
Habislah cerita tempat2 shopping yang aku pegi. Hopefully korang enjoy….
Last place to visit kat Paris ni ialah Palace of Versailles.

Advertisements

One thought on “Spring Trip 2015 – Shopping @ Paris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s