Spring Trip 2015 – Palace of Versailles – Paris

Day 2: 22 April 2015

Destinasi terakhir aku di Paris ialah Palace of Versailles atau Chateau de Versailles.

Memandangkan kesuntukan masa kitaorg decide utk sekadar ambik gambar kat entrance aje.  Istana ni sangat besar so kalau nak jelajah satu istana at least kena spend half day.  Dapat bergambar kat luar cukuplah.  Kalau musim bunga, garden kat dalam istana ni memang sangat cantik.  Aku dapat tengok kat IG orang aje.

Gambar ambik dr Mr Google.  Cantikkan? penuh dengan bunga.
Gambar ambik dr Mr Google. Cantikkan? penuh dengan bunga.
Besar tau... banyak tempat kena pegi kalau masuk.
Besar tau… banyak tempat kena pegi kalau masuk.
Ini kat entrance sebelum ke kawasan istana.
Ini kat entrance sebelum ke kawasan istana.
Ambik gambar dari celah pagar aje.
Ambik gambar dari celah pagar aje.

Tak tahulah boring ke tak kalau melawat dalam istana ni.  Terpulang pada minat masing2.

Alhamdulillah satu impian aku menjadi kenyataan, Paris telah aku jejak. Allah telah kurniakan rezeki duit, masa, kesihatan, umur dan banyak lagi nikmat yang aku pun takkan terhitung.  Malu utk aku minta lebih tapi hanya padaMu tempat aku memohon Ya Allah.

So next journey akan ke Arras, kitaorg bermalam kat sana.  Esok pagi baru gerak ke Bruges.

Advertisements

One thought on “Spring Trip 2015 – Palace of Versailles – Paris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s