Spring Trip 2015: Champs Elysees – Paris

Day 1 dah hampir ke penghujungnya… Champs Elysees ni mmg dekat sangat dengan Arc de Triomphe, seberang jalan aje.  Apa ada kat Champs Elysees? Kiri kanan jalan ni ada bermacam2 kedai barang branded. Minta maaf sgt2 sebab aku tak tahu sgt brand2 yang ada sebab tak masuk kepala.  Secara jujurnya aku hanya berjalan tepi2 tu tanpa perasaan.  Aku ingat ada butik LV aje…. 😉

Masa ni nak ke seberang sana
Masa ni nak ke seberang sana
Kat tengah2 Champs Elysees
Kat tengah2 Champs Elysees
Butik LV... Punyalah ramai org beratur nak masuk.  Aku cukup sekadar bergambar kat depan butik hehehe
Butik LV… Punyalah ramai org beratur nak masuk. Aku cukup sekadar bergambar kat depan butik hehehe

Masa kat sini, kitaorg berpecah 2 group. Aku, hubby, Raudzah, Siti dan Faidz berjalan tanpa arah tujuan… Sekadar ambik angin.  Group lagi satu Cik Nurul, Kak Akma, Hazilah dan Fazu pegi mencari apa yang patut hehehe…

Since kitaorg takde arah tujuan, aku ajak utk duduk kat cafe sambil minum coffee. Bila tengok harga terus tak jadi, nampak sgt sini kawasan utk mereka yg ada extra budget.

Tengah cari Coffee Shop
Tengah cari Coffee Shop

Lepas tu jumpalah satu cafe yang harga kopi die oklah… Bila aku nak masuk, tiba2 2 org waitress yg ada kat entrance tu block jalan. Diaorg tanya nak dinner ke, aku cakaplah yg aku nak minum coffee aje.  Tup2 diaorg kate ‘full house’. Aik… aku tengok ada aje meja kosong kat luar even kat dalam pun ada. Diaorg tak berganjak seems like mmg tak bg kitaorg masuk.  KItaorg pun berlalu pergi…. Takperlah mayb kitaorg nampak ‘tak sesuai’ utk minum kat situ.

Sepanjang aku travel ini adalah pengalaman pertama berdepan dgn situsi begini.  Kemungkinan juga serangan Charlie Hebdo membuatkan diaorg takut especially bila tengok kitaorg semua bertudung. Semoga Allah kurniakan hidayah buat mereka.

Oklah tak banyak nak cerita sangat pasal Champs Elysees ni, basically sini tempat shopping.  Ramai kata murah ler dr Msia tapi aku tak compare pun so tak tahu murah banyak mana.

Jalan2 kat tepi kedai aje

Suka kedai ni... Unik
Suka kedai ni… Unik
Fast & Furious
Fast & Furiousn
Ramai gak org lagipun masa aku sampai ni time orang balik keje
Ramai gak org lagipun masa aku sampai ni time orang balik keje
Me & Him...
Me & Him…
Advertisements

One thought on “Spring Trip 2015: Champs Elysees – Paris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s