Spring Trip 2015: Musee du Louvre – Paris

Perut dah kenyang dan semua dah menunaikan kewajipan padaNya, so our journey continue to the next destination Musee du Louvre.

The Louvre Pyramid
The Louvre Pyramid
My other half ;-)
My other half 😉

Siapa yang minat art atau nak tgk Monalisa boleh masuk dalam muzium.  For me, i’m not in to it cukup sekadar dapat ambik gambar kat luar aje.  Kalau betul2 nak visit muzium ni satu hari tak cukup, besar giler.  Aku advise stay dekat gan muzium so senang nak ulang alik.

Aku tak dapat nak cerita banyak pasal The Louvre ni since aku tak masuk dalam pun.  Nanti bawa ajaran sesat plak.

Official website: The Louvre atau Wikipedia: The Louvre

Bangunan muzium keliling piramid
Bangunan muzium keliling piramid

Euro 201504 289

image

Sekejap aje aku kat sini sebab aim nak ambik gambar kat piramid tu aje hehehe…
Dah 3 tempat aku visit so lepas The Louvre my journey continue to Arc de Triomphe.

Advertisements

One thought on “Spring Trip 2015: Musee du Louvre – Paris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s